lauantai 2. heinäkuuta 2011

Epätervettä päivää!

Maanantai oli hieno päivä. Maanantaina minä söin! ...sitten kärsin. Niinpä päädyin tekemään päätöksen tämän akuutin taltuttamisen suhteen, että ei sitten syödä. Tarvitseeko tässä kohtaa mainita, että se on ihan looginen päätös, kun kyse on suoliston tulehdustilasta ja tarkoituksena on antaa suoliston levätä? Mainitaan sitten. Lue edellistä lausetta edeltävä lause, jos ns. syömättömyys vaikuttaa mielestäsi idiotismilta.

Sinänsä olen onnellisessa tilassa, että pystyin vielä edes syömään ilman järjettömiä kipuja. Lääkityksestä on siis ollut jonkin verran apua, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Huomenna kuurin päättyessä, en hirveän paljon haluaisi uusintaa ottaa tässä kesän aikana. Ensinnäkin hoitoa on hankala hakea (kunnollista), koska täällä päässä ketään ei kiinnosta, koska olen kirjoilla jossain aivan muualla. Toisekseen aikaisemminkin kiroamani lääke on sellainen myrkky, jota ei mielellään sisuksiinsa pistä.

Joka tapauksessa tiistaista eteenpäin ruokavalioon onkin sitten kuulunut kivennäisvesi ja mustikkakeitto. Tiistaina nautin myöskin karpalomehua sekä mansikka-mustikka-anansmehu-smoothien. Ajatella! Yksi jännä juttu on myöskin se, että suklaan kanssa ei ole mitään ongelmia, joten sitäkin on tullut syötyä - pari palaa päivässä energian saamiseksi.
Viidettä päivää nyt siis mennään lähinnä mustikkakeiton makuisissa tunnelmissa ja voin kertoa, että ei ole edes nälkä oikeastaan. Tässä vaiheessa sitä alkaa olla jo tottunut. Tosin totuuden nimissä olen uskaltanut viimeisenä kahtena päivänä jopa syödä hiukan kanaa! Ajatella! Eikä ole tullut kauheita kipuja tai muita oireita, joten tänään ajattelin myös syödä hiukan kanaa. Jos joku nyt sitten miettii onko näistä ns. syömättömyyspäivistä ollut hyötyä niin kerrottakoon, että kyllä on. Kivut ovat tosiaankin vähentyneet, samoin verentulo ja muut oireet. Pahoinvointi toisaalta ei ole muuttunut miksikään. Ai niin, taisin unohtaa mainita, että olenhan syönyt turkkilaista jogurttia aamulla - vähän ja Gefilus-mehua on tullut tässä nautittua. Painoon ei muuten ole ollut vaikutusta tällä kuurilla.

Vaan siitä en pidä, että tuossa mustikkakeitossa on niin paljon valkoista sokeria... *murinaa* Jos olisin rikasrikasrikas niin varmaan ostaisin mustikoita (jostain) ja tekisin itse, muttakunmuttakun... Siitä taas tuli mieleeni, että pitääkin jostain tilailla Steviaa tuossa syksyllä.

Joka tapauksessa Colitis Ulcerosan parista ei varmaan muuta. Tässä niin kauan jatkan tuota mustikkakeittolinjaa kuin on tarpeen. Vaan sittenhän voin siirtyä LQTS:n pariin, tunnetaan muuten tuttavallisemmin Pitkä QT-oireyhtymänä.

Eilen piti tosiaan olla mukana talkoolaisena Riihimäellä, mutta sepä lopahti aika nopeasti alle 3h hommailun jälkeen. Olin laittamassa pöytäliinoja ja totesin, että nyt ei kyllä tunnu kovin mukavalta. Eipä tuolla ollut lämmintä kuin huhujen mukaan jotakuinkin +34 ainakin. Voin kertoa, että ei tällä terveydellä hirveästi helteillä hihkuta. Siispä luovutin. Todennäköisesti olisi ollut enemmän haittaa kuin hyötyä minusta. Sinänsä harmittaa, koska olisin ollut VIP-ravintolassa kahvia keittelemässä ja olisi mennyt siinä mukavasti pari päivää, mutta hei - ainahan meikäläisellä on tämä blogi! Kuten ehkä jutun pituudestakin jo huomaa - on mulla melkein elämä!

Mainittakoon vielä, että lähiravintolassamme Piilopaikassa olisi tänään Johanna Tukiainen esiintymässä eikä kukaan halua lähteä kuuntelemaan ja katselemaan tuota Suomen Prinsessaa. Yhyy! Olen surullinen.

Laitetaanpas tähän loppuun vielä biisi, joka minua kovasti huvittaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti