maanantai 14. marraskuuta 2011

Outo maanantai

Soitin aamulla terveysaseman ajanvaraukseen klo 8.30. Antoivat ajan kellon kohdalle 9.30! Järkyttävän nopeaa toimintaa. Olikin sitten ainoa marraskuun aikavaihtoehto, kuulemma.

Aamuvatsoineni lähdin sitten kiiruhtamaan kohti terveysasemaa ja pääsin lääkärin hoteisiin siinä 9.45 maissa. Siellä menikin sitten kivasti puoli tuntia. Sinä aikana käytiinkin läpi koko terveyshistoria, koska arvauskeskuksessa ei ollut mitään miun tietoja oikeastaan. Olipa siis hauska hakea apua sairauteen, joka on diagnosoitu, mutta koska siitä ei ole noille ihmisille mainintaa, lukee nyt papereissa sitten, että oletettavasti kyseessä on Colitis Ulcerosa. Heh. No, ongelma ei kuitenkaan ollut se, etteikö lääkäri olisi kuunnellut ja kirjannut ylös kaiken aiheellisen mitä sanoin. Sain juurikin sen mitä hainkin eli lähetteen gastrolle, jotta saan hoitokontaktit kuntoon, matkan labroille päin ja uusittua prednisolon-reseptin. Verikokeita tunnetusti vihaan, mutta nekin menivät yllättävän kivuttomasti.

Ainoa asia, joka tässä päivässä on mennyt huonosti oli hyvinkin kivulias (ja verinen) aamu sairauden parissa, mutta koska selvisin kouluunkin ehjin nahoin - kiitos ystäväiseni Vuoren, joka kouluun miut kyyditsi, kun apteekin kohdalla voimat loppui kesken - aamun kivuliaat kokemukset ovat jokseenkin pieni paha muuten hyvin alkaneen viikon parissa.

Kanervalan koulun kanssa suunniteltu yhteistyökin vaikuttaa soljuvan eteenpäin suhteellisen mutkattomasti. Ainakin tämänpäiväisen palaverin perusteella onpi proggisryhmä oikeilla jäljillä vaan torstaina sitten saa tietää enemmän mitä itse peruskoulun opettaja on mieltä asiasta. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Teatteriproggiksen kamojen purku kävi sujuvasti vaikka piuhapoika ihmettelikin yhtä sulanutta akkua. Kröhhöm. Materiaaleja ei nyt sitten siirretty tänään minnekään eikä katsottu läpi, joten en osaa vielä sanoa menikö se haastattelu pilalle, jonka pelkään niin tehneen. Harmin paikka. Sieltähän se joskus sitten paljastuu. Ja Sami oli niin ihastuttavan ihana, että heitti minut kotiin! Parhautta! Olen saanut olla laiska, mutta toisaalta olen sairas, joten saan kai lepäilläkin?

Tällä viikolla pitäisi ottaa osaa yrittäjyys-kurssiin eikä tänään ollut siinä kontaktiopetusta. Huomenna sitten. Nyt kyllä on taas niin heikko olo - jees, nyt siis sydän sanoo pumpumpum - että harkitsen jääväni kotiin tällä viikolla ja kutovani hiukan lisää villasukkia. Toisaalta, saan huomenna verikokeiden tulokset niin selviääpähän ainakin tulehdus- ja kaliumarvot noin niinkuin mielenrauhan vuoksi.

Tässäpä ei nyt sitten ole enää muuta kuin odottelua milloin gastrolta ottavat yhteyttä. Lähetteessä luki, että tähystykseen pitäisi päästä 1-7pv:n sisällä (taudin ja tilanteen toteamiseksi...), mutta se saattaa ihan yhtä hyvin tarkoittaa 1-14pv. Tämä taas tarkoittaa sitä, vietän sairaalassa yön - sitten, kun sen aika on. Joka tarkoittaa sitä, että täytyy varmuuden vuoksi ensi viikolle hankkia hätävaraäänimies teatteriproggikseen JOS käy huonosti. Vaikka Sami sanoikin, ettei haluaisi ottaa siihen ketään, koska oon paras (eikun siis, koska tiedän tilanteen edellisten päivien perusteella ja koska olen hoitanut äänimiehen hommani proggiksissa luotettavasti. Nih! Jotain tehnyt oikein opiskelujen aikana siis). Tarkoittaa sitäkin, että en ole varma pääsenkö osallistumaan ensi viikolla alkaviin Radio Kuparin harjoituslähetyksiin saati tiedä voinko osallistua loppupeleissä tämän viikon kurssille.

Haaveilen tässä, että torstaina pääsisin katsomaan Pretty Things-elokuvaa Burleskista Rokumentti-tapahtumaan. Sunnuntaina olisi toinen burleski-aiheinen elokuva Tapiossa. Sinnekin olisi huipuinta päästä, mutta pikkuhiljaa alkaa taloustilanne kyllä hyppiä vasten neniä, etenkin nyt tämän kaiken sairastamisen kanssa.

Viime viikolla kudoin kaksi paria villasukkia. Yhdet pinkit nettitutulle, joka lähettää minulle teetä siitä hyvästä, että lähetän hänelle sukat. Ja toiset, jotka ovat oranssi-mustat. Nyt on menossa vihreä sukkapari ja tämän viikon ensimmäinen sukka onkin itseasiassa valmis. Mihin näitä kaikkia sukkia teen? En tiedä. En mihinkään. Kunhan teen.

Kai se pitää alkaa väsäämään IB-juttuja, jos päätän olla osallistumatta tämän viikon kurssille. Hmm ja hmm. Toisaalta odottelisin mielelläni kannettavani saapuvan - tällä viikolla sen pitäisi tulla - niin olisi mielekkäämpää tehdä koulujuttuja sitten.

Mutta kuten arvata saattaa... lähden tästä sukkaa tekemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti