tiistai 27. joulukuuta 2011

Loppuvuoden budjetti

Ei sillä, että olisi kyrpinyt olla opiskelija jo tuossa viimeksi, kun täällä päin enemmän pyörin. Kun tajusin, etten tosiaan sitä opiskelija-alennusta saa tuohon matkakorttiin vaan, jos haluan matkustaa, matkustan sitten pk-seudulla täydellä hinnalla. Ei se mitään, onhan sitä ylimääräistä rahaa. Nyt tässä sitten tein sen virheen, että laskin hintalaskurilla hommat päin hevilettiä ja kaksi viikkoa seutua olikin sen 20e kalliimpi kuin olin budjetoinut - koska en tosiaan enää olekaan kirjoilla Vantaalla vaan jossain ihan muualla. Mainittakoon sekin, että en meinannut saada sitäkään ladattua, koska ne henkkarit on tosiaan siellä Kummussa ja niitä henkkareita vaaditaan yli 50e ostoksissa, jos haluaa kortilla maksaa. Kela-kortti kelpasi, onneksi. Että loppuloman aion asua seutulinjan busseissa - koko rahan edestä.

Toisaaltahan tämä on vain kohtalon ivaa, koska jos ei ole rahaa niin ei ehkä tule mitään tehtyäkään vaan tulee istuttua jopa koneella tekemässä kouluhommia. Koska se on ilmaista! Suunnittelin kyllä, että suuntaisin johonkin kahvilaan kannettavani kanssa ja rääpisin sen reflectiven ekan version kokoon. Jäi mun tilille sentään sen verran rahaa loppuvuodeksi, että kahvia saisi sen verran. Tai teetä.

MUTTA kaikesta tästä huolimatta kävin sitten kuitenki törsäilemässä. Apteekissa kivasti kävin sydänlääkkeitä hakemassa - meni sinne vähän päälle 8e, hyi minua. Ja halusin tutustua Korson kirppikselle, joten lopputulos perusteluineen:

*Roald Dahl - Jaakko ja jättipersikka-kirja 5e - Dahlin kirjoja ei löydy kirppareilta eikä ale-koreista (ainakaan mie en löydä), vain täysihintaisena, siksi tämä on oikeastaan löytö kirjahyllyyn!
*Paita 0,5e - tästä halusin vain sen tekstin, joka siinä oli, että saan leikattua sen irti ja lätkittyä muualle
*Toppi - punainen mustilla pilkuilla 0,5e - Oli kivaa kangasta, jonka ajattelin, että voi käyttää johonkin muuhun, jos on huonon kokoinen. Oli se ihan käyttökelpoinen, mutta saattaa siitä siltikin tulla tyyny tai kassi
*Toppi - musta kuvilla 1e - ajattelinpahan kokeilla jotain uutta... Ihan kiva kategoriaan menee, mutta toisaalta mun mustat topit hajoaa kuitenkin käteen ensi vuoden aikana, että ei kai niitä voi liikaakaan olla... (huoletonta viheltelyä kuuluu jostain nyt)
*Musta kynsilakka 1,20e - varmastikin huonolaatuinen, mutta unohdin kynsilakankin Kumpuun! Ja multa puuttuu musta kynsilakka, joten...
*Tarroja 0,80e/setti - ...tarrat on kivoja...

Siellä olis kyllä ollut verhotkin, mutta niille olis tullu yhteishintaa 16e, joten ei kiitos. Verhoiksi ei ehkä kauhean pahanhintaiset, mutta mun lompakolle kyllä. Mulla ei oo vieläkään kämpässä verhoja...
Mutta mitä tarvitsisin oikeasti on ensinnäkin maksaa Hannalle miun talvitakki ja sitten hankkia hiusväri ja uusi iso kattila, koska vanha on hajalla. Ulkoisen kovonkin tarttisin.

Mutta ilouutisina voin kertoa, että päädyin siihen, että jos ei irtoa Scrabblea halvalla, niin teen sellaisen itse. Niin eiköhän miulle pistänyt yksi ihana ihminen viestiä, että täällä on nurkissa pölyttymässä, hae pois! ARVATKAA OLENKO ONNELLISIN!?

Menenpäs tästä testailemaan uutta kynsilakkaani ja juovun kahvista. Illalla suuntana vielä Helsinki ja ystäväiseni Mikko. Ah, ei oo tullu sitäkään heppua nähtyä piiiiiiiiitkäääääään aikaan! Jippii!

PS. Joko kirosin sitä, että vuosi voisi oikeasti loppua? Vatsataudinkin oon tässä ehtinyt nimittäin sairastaa... Että tee tässä nyt sitten mitään kouluhommia, kun koko syksy on ollut tällainen. Ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti